De scholen in Ukunda

kaart Ukunda

Ukunda (Kenia)

Ukunda ligt vlakbij het toeristische Diana Beach, ongeveer 50 km ten zuiden van de havenplaats Mombassa. Veel inwoners hebben geen of zeer slecht betaald werk. Te weinig inkomen om van te leven, laat staan voldoende geld om kinderen naar school te laten gaan. Stichting Campvuur is in 2008 begonnen met de bouw van een schoollokaal en heeft op dit moment (2017) 29 sponsorkinderen op de St. Elizabeth Nursery School, de St. Franciscus Nursery School en de St. Angelo Primary School.

Montessori-onderwijs.

De leerlingen krijgen Montessori-onderwijs met een leerling-volg-systeem. De scholen worden gerund door de nonnen. Zij zijn de drijfveer achter onze scholen en houden o.a. toezicht op de bouw. Ze zijn zeer gedisiplineerd en een ontzettend betrouwbare achterban in Kenia.

De kleuterscholen: St. Franciscus en St. Elizabeth Nursery School.

We nemen in principe alleen kleuters als sponsorkinderen aan op de beide kleuterscholen. De kleuters stromen door naar de (nog verder af te bouwen) St. Angelo Primary School, zodat zij in ieder geval 12 jaar verzekerd zijn van onderwijs en betaald worden door de stichting. De St. Franciscus kleuterschool heeft 277 leerlingen en de St. Elizabeth heeft 144 leerlingen.

St. Angelo Primary School.

In 2010 zijn we gestart met de bouw van de St. Angelo’s school. Inmiddels zijn er 16 schoollokalen gerealiseerd, waarvan 3 door Stichting Campvuur. Maar we zijn er nog niet: de keuken, de gemeenschapsruimte en 6 schoollokalen moeten nog worden afgebouwd. Ons streven is “step by step” een volwaardig schoolgebouw te helpen realiseren. De kosten voor een nieuw schoollokaal zijn € 8.500,– .  En de kosten voor de nieuwe keuken bedragen € 24.000,– exclusief de verblijfsruimte.  Het is de bedoeling dat deze school uitgroeit naar een school met 600 leerlingen.

 

34 een mooi motto 1

De poort van de St. Elizabeth Nursery School, met de spreuk “Help me do it myself”.

 

P1010585

Klas met kinderen op de St. Elizabeth Nursery School.

P1030089

St. Elizabeth Nursery School.

St. Francis Nursery School

Schoolplein St. Franciscus Nursery School.

P1030176

St. Franciscus Nursery School.

P1010593

Les op de St. Franciscus Nursery School.

P1010611

St. Angelo Primary School.

P1010617

Klaslokaal St. Angelo Primary School.