Huidig project wordt gerealiseerd

 

Het realiseren van ons plan 2016-2018 (linkje) “samen aan tafel”een keuken voor 600 kinderen voor de St. Angelo school, (kosten € 24.000,–) wordt dit jaar werkelijkheid. De Landelijke Vastenactie heeft “Samen aan tafel” goedgekeurd als een zgn. eigen doel. Dit betekent dat de totale opbrengst (wij hebben zelf al € 15.000,– + de opbrengst van de vastenactie van de parochie van de H. Clara van Assisi  en overige giften)  door de landelijke vastenactie  wordt verhoogd met 30%. Natuurlijk zijn alle giften van harte welkom. Frank is net terug uit Kenia en heeft de uitvoering van de bouwplannen inmiddels met de zusters besproken.

De kinderen in de rij voor warme maaltijd in februari 2018.

De huidige keuken.

De huidige keuken, maart 2015.

Het aanrecht.

Het aanrecht.

De kookplaat.

Het fornuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat op dit moment op de St. Angelo School echt urgent is, is de opbouw van een nieuwe keuken en gemeenschapsruimte. Er is nu geen ruimte waar de kinderen met elkaar kunnen eten of samen kunnen komen. Wij hebben de huidige “keuken” gezien, waar voor ruim 430 kinderen dagelijks twee maaltijden worden bereid. Het is niet meer dan een hutje met een lemen vloer, een houtvuurtje en zonder enige vorm van voorzieningen zoals die in een (school)keuken horen te zijn. Geen stromend water, geen elektra, geen koeling, geen afvoer, geen aanrecht of iets dergelijks, geen plaats om dingen te bewaren…..

Het aantal leerlingen groeit naar 600 kinderen in de komende jaren.

Kortom St. Campvuur gaat een nieuwe, grote uitdaging aan: bijdragen aan de realisatie van een gemeenschapsruimte, een keuken én stromend water op de St. Angelo school. Gedoneerd tot nu toe (in € ). stand 20 maart 2018.

21.650 / 24.000

Het frame voor de keuken en de verblijfsruimte.

Het frame voor de keuken en de verblijfsruimte.

De keukenkastjes.

De keukenkastjes.